Corpul fizic si lumea materiala sunt doar un aspect al lumii reale, ele sunt produsul si efectul lumii reale, constituite din constiinta si energie. Iluminarea apare atunci cand oamenii inteleg pe deplin ca sunt o fiinta divina, ca sunt Dumnezeu, creatorul propriei sale realitati si a propriului destin, ca sunt constiinta si energie ce creeaza natura realitatii, Observatorul din mecanica cuantica. Cel ce cauta cunoasterea, pentru a deveni iluminat, cauta noi moduri de gandire, ce nu sunt cunoscute, pe care le poate experimenta si prin care apoi sa obtina intelepciune.
Inca din copilarie suntem invatati ca Dumnezeu este o entitate de sex masculin care traieste intr-un loc numit rai, ca intunericul este un loc inspaimantator, ca daca facem greseli ajungem in iad, ca Dumnezeu ne pedepseste de fiecare data cand gresim, ca anumite boli nu pot fi vindecate, ca invingatorul ia tot, prin aceste credinte ne construim o viata, o realitatea, bazate pe frica si nesiguranta. Insa, cea mai mare descoperire pe care o putem face despre noi este sa il descoperim pe Dumnezeu in interiorul nostru, sa descoperim cum sa ne conectam cu Divinitatea din noi si cum sa ne ghidam viata prin Divinitatea din interiorul nostru, sa traim fara frica, sa intelegem ca Dumnezeu este iubire, sa intelegem ca el nu ne pedepseste niciodata, ca noi singuri ne pedespsim prin rezultatul a ceea ce facem. Absolut tot ceea ce facem, tot ceea ce gandim se intoarce catre noi, daca facem bine, se intoarce bine, daca facem rau, se intoarce rau. Odata constientizand acest lucru devenim mult mai responsabili de ceea ce spunem, de ceea ce gandim, de ceea ce facem.
In noi se afla si raiul si iadul, depinde doar de noi unde dorim sa traim. Noi ne-am ales, inca dinainte de a veni pe pamant, sa fim ceea ce suntem, noi ne-am ales parintii, culoarea pielii, genul, locul unde traim, iar cel mai bun lucru pe care il avem de facut este sa invatam sa traim usor, frumos si bine. Cum putem sti ce este iubirea, pana cand nu simtim ura? Cum stim ce inseamna sa traiesti pana cand nu vezi pe cineva murind?
Pentru a dobandi cunoasterea este necesar sa fim smeriti si sa ne privim cine suntem, sa privim ceea ce se afla in interiorul nostru, Divinitatea din interiorul nostru, fara a o trata ca pe un prizonier, tot ceea ce este necesar sa facem este sa o eliberam. Atunci nu vom mai da vina pe altii pentru ceea ce ni se intampla in viata, nu ii vom mai invinui pe cei din jur pentru nefericirea noastra. Atunci ne vom uita la noi si vom intelege ca noi am creat destinul pe care il traim si nimeni altcineva. Atunci cand ne vom privi si ne vom spune „stiu de ce s-a intamplat acest lucru”, eliberam adevarul de dupa gratii.
Ne-am obisnuit sa ii judecam pe ceilalti fara sa constientizam ca intr-o zi vom trai acea judecata, pentru binele nostru, tocmai pentru a-i intelege pe ceilalti mai bine. In momentul in care ne descoperim Divinitatea din noi, nimic din ceea ce am facut inainte nu va mai avea importanta, in acel moment ne iertam pentru tot si intelegem de ce am actionat intr-un anume fel, in acel moment, trecutul nu ne va mai tortura. Dumnezeu este numai bine, insa conceptul de rau este creat de om, el a creat si frica si vina. Tot ceea ce am facut in aceasta viata sau in alta, a fost corect, Dumnezeu nu ne judeca, el nu cunoaste judecata, El doar este, El este starea de A Fi, care iubeste, Dumnezeu nu ne-a judecat niciodata si niciodata nu ne-a indemnat sa fim un sfant sau un demon. Tot ceea ce am facut , noi am facut, fara sa stim cine suntem.
Uitati-va la cine sunteti. Priviti-va!Priviti-va mania, de ce sunteti maniosi? Priviti-va gelozia, de ce sunteti gelosi? Priviti-va invidia, de ce sunteti invidiosi? Priviti-va incertitudinile si intelegeti de ce. Priviti-va judecatile, de ce judecati? Priviti-va lipsa de mila, de ce nu sunteti milostivi? Priviti-va rasul, unde este el?
” Cea mai mare invatatura care a fost data vreodata este aceea ca sunteti Dumnezeu, iar viata este ceea ce este numit darul lui Dumnezeu, un dar de a face cunoscut necunoscutul, de a avea oportunitatea de a veni din acel spatiu de lumina din care ne-am revazut viata , pentru a ne regla conturile – ceea ce nu am terminat in vietile anterioare. Nu ne-am intors aici pentru a-I construi lui Dumnezeu mari catedrale , ci pentru a realiza unele mici lucrari de clarificare a confuziei noastre in ceea ce priveste cine si ce suntem cu adevarat” – Ramtha
sursa: „Ghidul incepatorului pentru crearea realitatii” – Ramtha, Editura M.M.S., 2009